Рэцэпты страваў на беларускай мове 
 Будзьце здаровы, жывіце багата! 

ХЛЕБАСОЛЬНЫЯ ЛІЦЬВІНЫ 

Пішам і размаўляем па-беларуску

ПАЛТУС

ПІКША

ПІЛЕНГАС

ПЛЕШАН БЭРДА

ТКЕМАЛІ СА СЛІВЫ-ВУГОРКІ

-1 кг сліў (без костачак):

-50 г цукру,

-20 г солі,

-6 г часныку,

-1,5 г чырвонага горкага перцу (струком ці молатага),

 -50 г кінзы,

-50 г кропу,

-1/2 г лыжкі молатай каляндры

Слівы перабраць, выцягнуць костачкі, прапусціць праз мясасечку.

 

 Пакласці соль, цукар і кіпяціць 5 хвілін.

 

Дадаць вельмі дробна парэзаныя часнык, перац, зеляніну і молатую каляндру. Давесці да кіпення. Зняць з агню. Пасля астывання соус гатовы да ўжывання.

 

Па рэцэпту , калі гэты соус нарыхтоўваецца на зіму, пасля закіпання ўліць воцат з разліку 1/2 г лыжкі 70% воцату на 1 л соусу, разліць у падрыхтаваныя слоікі і закатаць. але можна не дадаваць воцат, толька патрэбна захоўваць ў прахалоднай каморцы. Добра ахінуць і пакінуць да астывання. Гэты соус вельмі добры да шашлыка і да мяса. Перад падачай на стол дабавіць свежую, дробна парэзаную, зеляніну і выціснуць часнычок. Вельмі смачна.

Асветніцка-адукацыйны сайт

Сайт адкрыты грамадскай арганізацыяй "Звяз беларусаў Нямеччыны"

@wilgon

Конструктор сайтов - uCoz