ТКЕМАЛІ З ДАЧНЫХ СЛІЎ
-сліва - 700 г
-часнык - 4 зубчыка
-кінза, пятрушка - пучок
-цытрына - чвэртачка
-перац чылі - 1 штучка
-аліўкавы алей - ледзь ледзь
1 Сліву памыць, прыбраць костачкі.
2 Сліву перакласці ў рондальчык, цалкам пакрыць вадой, даць закіпець, потым варыць яшчэ 10 хвілін на павольным агні. Зеляніну, часнык, перац: дробна насекчы.
3 Зліць ваду са слівы, даць трошкі астыць, дадаць усе інгрэдыенты, уключаючы спецыі і сок чвэртачкі цытрыны, ў блендэр разам са слівамі. Націснуць на кнопку блендэра і сачыць за ператварэннем нашых ягад у ткемалі: Павінна атрымаецца пюрэ.
4 Перакласці пюрэ ў гатовыя слоічкі, зверху наліць трохі аліўкавага алею (ён служыць дадатковай абаронай і не працякае ў нутро). Даць слоікам астыць, потым паставіць у халадзільнік. Вельмі смачна з курыцай і качкай! Прыемнага апетыту!