Рэцэпты страваў на беларускай мове 
 Будзьце здаровы, жывіце багата! 

ХЛЕБАСОЛЬНЫЯ ЛІЦЬВІНЫ 

Пішам і размаўляем па-беларуску

ЧАПЛЯ ЧЫРВОНАЯ

ЧАПЛЯ ВЯЛІКАЯ БЕЛАЯ

ЧАПЛЯ БЕЛАЯ МАЛАЯ

МІНЬЁНЕТ

МІНЬЁНЕТ (mignonette) – даўно у Францыі так звалі маленькі мяшочак з тканіны, яго напаўнялі гарошынкамі перцу і гваздзічкі і ўжывалі для араматызацыі супоў і рагу. Сёння тэрмінам poivre mignonnette завуць буйназмеленыя перачныя зерні (часцей сумесь чорнага і белага перцу), такую прыправу выкарыстоўваюць, напрыклад, для падрыхтоўкі перачнага стэйка (steak аи poivre). Полімоўныя амерыканцы завуць гэту сумесь франка-ангельскім тэрмінам mignonette pepper.

Асветніцка-адукацыйны сайт

Сайт адкрыты грамадскай арганізацыяй "Звяз беларусаў Нямеччыны"

@wilgon

Конструктор сайтов - uCoz