ЦЫБУЛЬНАЕ ЧАТНІ.
-цыбуля-шалот - 8 шт.
- чырвоны перац - 2 г.л.
- індыйскі кмен - па густу
- соль
- цэдра - 4 цытрын
- сок - 4 цытрын.
Цыбулю, лепш шалот здрабніць, скласці ў эмаляваны ці шкляны посуд. Праз сіта засыпаць сумессю чырвонага перцу, індыйскага кмена (зіры, ажагона) і солі. Настаяць 5-10 хвілін. Перамяшаць. Злёгку стаўчы. Распусціць цэдру 4-х цытрын у іх жа соку. Даць пастаяць 2-3 гадзіны, лепш 24 гадзіны. Гэты від чатні не падвяргаецца ніякай цеплавой апрацоўцы. .Захоўваць у халадзільніку шчыльна зачыненым.