Рэцэпты страваў на беларускай мове 
 Будзьце здаровы, жывіце багата! 

ХЛЕБАСОЛЬНЫЯ ЛІЦЬВІНЫ 

Пішам і размаўляем па-беларуску

КАКОСАВАЕ ЧАТНІ

Гэта самае папулярнае і простае ў падрыхтоўцы чатні. Яго рэзкі моцны водар астуджаны какосавым арэхам, робіць чатні падыходнай прыправай для любой ежы. На поўдні Індыі яго традыцыйна падаюць з досас на сняданак. Дадайце пучок нарэзанай свежай кінзы, каб атрымаўся зялёны чатні.

-арэх какосавы сушоны - 100 г

-лісце кары нарэзанае - 3 ст. лыжка

-чылі зялёны насечаны - 1 шт

-корань імбіра цёрты - 1 см

-морква цёртая - 1 шт

-масла топленае - 1 ст. лыжка

-гарчыца чорная (насенне) - 1 г. лыжка

-сок цытрынавы - 1 ст. лыжка

-папрыка - 1-2 г. лыжкі

-соль - 1 г. лыжка

Замачыце какос у вадзе, так каб пакрыць яго цалкам, на 15-20 хвілін, затым зліце вадкасць. Дадайце нарэзанае лісце кары, зялёны чылі, імбір і моркву. Памніце добранька рукамі, пакуль уся сумесь не будзе перамяшана. Разагрэйце топленае масла на патэльні і падсмажце насенне гарчыцы на вялікім агні, пакуль яно не пачне з трэскам лопацца. Дадайце топленае масла і насенне гарчыцы ў какосавую сумесь і добра перамяшайце, затым змяшайце з цытрынавым сокам, папрыкай і соллю.

Асветніцка-адукацыйны сайт

Сайт адкрыты грамадскай арганізацыяй "Звяз беларусаў Нямеччыны"

@wilgon

Конструктор сайтов - uCoz