МАНГАВАЕ ЧАТНІ
Мангавы чатні з'яўляецца самым распаўсюджаным відам чатні у Індыі і іншых краінах Паўднёва-усходняй Азіі. Там ён самы папулярны і самы танны. Яго падрыхтоўваюць вялікімі партыямі, мінімум з 50 пладоў, бо мангавы плод моцна ўварваецца падчас падрыхтоўкі. Уся група прыпраў чатні фактычна нарадзілася з мангавага чатні. Вось чаму па кампазіцыі ён самы просты: у яго ўваходзіць шмат манга, цукар, соль, воцат і рэзкія затаўкі. Іншая садавіна ці гародніна адсутнічае, за выключэннем невялікай колькасці разынак як абавязковай складовай часткі ўсіх мангавых чатні, якія адрозніваюцца адзін ад аднаго толькі рознымі рэзкімі затаўкамі.