Рэцэпты страваў на беларускай мове 
 Будзьце здаровы, жывіце багата! 

ХЛЕБАСОЛЬНЫЯ ЛІЦЬВІНЫ 

Пішам і размаўляем па-беларуску

ПОЎНАЕ ЧАТНІ

 

- памідоры – 500 г

- яблыкі – 350 г

- цыбуля рэпчатая – 175 г

- салодкі перац - 1 шт.

- салера - 1/2 шт.

- цэдра цытрыны - 5 г.

- разынкі – 85 г

- цукар – 100 г

- 3%-ны воцат - 0,5 шклянкі

- соль - 3/4 ст. л.

- молаты імбір - 1 г. л.

Гародніну і садавіну прамыць, памідоры вызваліць ад лупіны, яблыкі - ад скуркі і насення, нарэзаць роўнымі долькамі, дадаць цэдру цытрыны , усё перамяшаць і пры памешванні давесці на слабым агні да кіпення (не даліваючы вады). Затым дадаць воцат, соль, цукар, імбір і варыць на слабым агні на працягу 1 гадзіны, шчыльна прычыніўшы рондаль вечкам. Гарачы чатні перакласці ў прапараныя слоікі, зачыніць герметычнымі вечкам.

Асветніцка-адукацыйны сайт

Сайт адкрыты грамадскай арганізацыяй "Звяз беларусаў Нямеччыны"

@wilgon

Конструктор сайтов - uCoz