АРАМАТЫЗАВАНЫ ВОЦАТ ДЛЯ САЛАТАЎ
-воцатная эсэнцыя - 100 г
-вада (кіпячоная халодная) - 1 л
-лаўровы ліст - 2-3 шт
-гваздзіка - 10 шт
-карыца (молатая) - 1 г. л.
-салера (зеляніна ці корань) - 80-100 г
-пятрушка (зеляніна) - 80-100 г
-эстрагон (зеляніна) - 50 г
Развядзіце воцатную эсэнцыю кіпячонай вадой, пакладзіце лаўровыя лісцікі, гваздзічку, карыцу і закіпеціце. Заліце гэтым воцатам здробненую сумесь з салеры, пятрушкі, эстрагону. Можна браць і сухія спецыі (па 20 г). Араматызаваны воцат настойвайце 10 -15 дзён у шчыльна зачыненай бутэльцы. Пасля гэтага працадзіце і закаркуйце.