АРАМАТЫЗАВАНЫ ВОЦАТ
Каб надаць стравам непаўторны густ і водар, можна зрабіць звычайны воцат мякчэйшым, араматызаваным, настойваючы яго з травой, ягадамі ці садавінай.
КРОПАВЫ ВОЦАТ 2
-3 парасоніка кропу заліце 1 л 9%-го воцату, настойвайце 10 дзён і працадзіце. Выкарыстоўвайце для салатаў і марынадаў.
ЧАСНЫЧНЫ ВОЦАТ
3-4 зубчыка часныку здрабніце, дадайце 1 л воцату і настойвайце 2 дні ў цёмным месцы, затым працадзіце. Выкарыстоўвайце для марынавання гародніны, мяса, дадавайце ў соусы.
МЯТНЫ ВОЦАТ
2-3 галінкі зеляніны мяты настойвайце ў 1 л воцату 10 дзён. Працадзіце. Выкарыстоўвайце для запраўкі салатаў