АПЕЛЬСІНАВЫ ВОЦАТ
2 порцыі
-цэдра апельсінавая па густу
-вада па густу ці віно па густу
Нацёртую ці дробна пасечаную цэдру ад вялікага апельсіна заліць 0,5 л воцату-асновы з вадой ці з віном і паставіць на некалькі дзён.
АПЕЛЬСІНАВЫ ВОЦАТ
-воцат - 1 л
- цэдра - 1 апельсіна.
У сталовы воцат (9%) дадаем апельсінавую лупіну, нарэзаную доўгімі палоскамі. Чым даўжэй такі воцат настойваецца, тым лепш. Густ воцату становіцца апельсінавым.Такая запраўка вельмі добрая для салаты з квашанай капусты і г. д.
АПЕЛЬСІНАВЫ ВОЦАТ.
-500 мл чырвонага віннага воцату,
-1 апельсін.
Чырвоны вінны воцат наліць у падрыхтаваную стэрыльную бутлю. Апельсін спіралепадобна ачысціць (лупіна павінна быць без белага ўнутранага пласта). Апельсінавую скарынку пакласці ў бутлю з воцатам і паставіць у халоднае месца.