Рэцэпты страваў на беларускай мове 
 Будзьце здаровы, жывіце багата! 

ХЛЕБАСОЛЬНЫЯ ЛІЦЬВІНЫ 

Пішам і размаўляем па-беларуску

АБАБАК

ДАЖДЖАВІК

АСКАМІКОТА

БАЗІДЫЯМІКОТА

АПЕЛЬСІНАВЫ ВОЦАТ

 

2 порцыі

-цэдра апельсінавая па густу

-вада па густу ці віно па густу

Нацёртую ці дробна пасечаную цэдру ад вялікага апельсіна заліць 0,5 л воцату-асновы з вадой ці з віном і паставіць на некалькі дзён.

АПЕЛЬСІНАВЫ ВОЦАТ

-воцат - 1 л

- цэдра - 1 апельсіна.

У сталовы воцат (9%) дадаем апельсінавую лупіну, нарэзаную доўгімі палоскамі. Чым даўжэй такі воцат настойваецца, тым лепш. Густ воцату становіцца апельсінавым.Такая запраўка вельмі добрая для салаты з квашанай капусты і г. д.

АПЕЛЬСІНАВЫ ВОЦАТ.

-500 мл чырвонага віннага воцату,

-1 апельсін.

Чырвоны вінны воцат наліць у падрыхтаваную стэрыльную бутлю. Апельсін спіралепадобна ачысціць (лупіна павінна быць без белага ўнутранага пласта). Апельсінавую скарынку пакласці ў бутлю з воцатам і паставіць у халоднае месца.

Асветніцка-адукацыйны сайт

Сайт адкрыты грамадскай арганізацыяй "Звяз беларусаў Нямеччыны"

@wilgon

Конструктор сайтов - uCoz